top of page

undiscovered Group

Public·33 members

Slavko Petrovic - Danas Majko Zenis Svoga Sina - (Audio 1972) HD


Download >> https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fblltly.com%2F2tDIRI&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw3JFKFqgGWhz0KpY8TqmI7V

1972. godine, kad je Buca Jovanović bio na vrhuncu saradnje sa Šabanom Šaulićem, u godini "Pijanca", nastala je i "Danas majko ženiš svoga sina". Ovo je priča o jednoj od najslušanijih i najlepših svadbarskih pesama svih vremena i o njenom pevaču Slavku Petroviću.


- "Danas majko ženiš svoga sina" je pesma koju je Buca komponovao onako rutinski, baš namenski, sa ciljem da bude komercijalna i da donese pare. Sve je to sklepano na brzinu, za nekih petnaestak minuta. Buca je na svoje kolo nakalemio tekst Aleksandra Leke Nikolića, našeg komšije iz Guncata, i ponudio pevaču koji mu je bio u blizini.


Tako je Slavko 1972. godine snimio pesmu i ploču svog života - singlicu PGP-a sa četiri Bucine Bucine pesme: "Danas majko ženiš svoga sina", "Ne žuri srećo", "Daleko smo u tuđini", "Selime, bolan Selime". Slavko je nekako otevao strofe, a u refrenu su horski zagrmeli Buca i njegova ekipa.


U pesmi "Danas majko ženiš svoga sina" Buca je odsvirao i svoj ubedljivo najduži foršpil, duži od refrena i strofe i zajedno. Bucin "intermeco" je hronično kratak i lenj, a u ovoj pesmi je dug i razdragan. Ovo je, ipak, najveselija pesma oca našeg narodnjačkog sentiša.


"Danas majko ženiš svoga sina" pobedila je i svog kompozitora i svog pevača. Pobediće i neke nove mladence koji je stavljaju na spisak strogo zabranjenih i nepoželjnih pesama na svojoj svadbi. 781b155fdc


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page